Paj med julskinka och Västerbottensost. Använd resterna av julbordet till denna rätt.
Innehåll
visa
Julpaj med skinka och Västerbottensost. Här följer alltid en massa onödigt snack om hur det var när personen var liten och lagade mat med mamma eller pappa, kanske till och med med en far/morförälder. Även långa utlägg om hur personens partner och eventuella barn äääälskar maten som författaren gjort. Ingen läser det ändå, bara utfyllnad för Google, antar jag. Här slipper ni det, rakt på receptet bara! Från Norrmejerier. Fler av mina favoritrecept finns Här.
Julpaj på skinka och Västerbottensost
Använd resterna från Julbordet.
Equipment
- Elvisp
- Bunke
- Ugn
- Pajform
Ingredienser
- 1 st Färdig pajdeg
- 2 st Ägg
- 2,5 dl Mellangrädde
- 100 Gram Riven Västerbottensost
- 200 Gram Julskinka
- 1 st Rödlök
Instruktioner
- Tryck ut den färdiga pajdegen i lämplig pajform
- Vispa samman ägg, grädde och ost
- Salt och peppar efter smak
- Tillsätt julskinka och löken
- Grädda i 200° i 30-40 minuter, tills fyllningen stelnat.
Anteckning
Använd färdig deg för enkelhet, gör egen om du vill stila lite.
Jag gör denna paj själv, men receptet är ifrån Norrmejerier