Kyckling Cajun med pasta och grädde. Ljuvliga smaker från den Amerikanska Södern. Köp färdig Cajun, eller gör egen. Här fins recept på en Cajunblandning, om ni vill prova att göra en själv.
Innehåll
visa
Här följer alltid en massa onödigt snack om hur det var när personen var liten och lagade mat med mamma eller pappa, kanske till och med med en far/morförälder.
Även långa utlägg om hur personens partner och eventuella barn äääälskar maten som författaren gjort. Ingen läser det ändå, bara utfyllnad för Google, antar jag. Här slipper ni det, rakt på receptet bara!
Fler recept finns Här.
Kyckling Cajun
Krämig Kyckling Cajun med Pasta
Krämig Pasta med smaker från Amerikanska Södern
Equipment
- Gryta
- Stekpanna
- Durkslag
- Bunke
Ingredienser
- 2 st Kycklingbröst
- 2 Port. Pasta ex. Linguine
- 2 msk Smör
- 3 msk Cajunkrydda Gör egen eller köp färdig
- 1 st Salladslök
- 125 ml Grädde Matlagningsgrädde eller Vispgrädde
- 1 dl Soltorkade Tomater
- Salt efter smak
- Torkad Basilika efter smak
- 1 ml Vitlökspulver
- 1 dl Parmesanost Riven
Instruktioner
- Koka pastan enligt paketet.
- Skär kycklingen i strimlor.
- Blanda kycklingen och Cajunkrydda i en bunke.
- Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme till den har fin färg och är genomstekt.
- Sänk värmen och lägg i resten av ingredienserna. Låt allt bli genomvarmt.
- Häll av pastan i durkslag, lämna pastan i durkslaget.
- Lägg kycklingblandningen samma gryta som du kokade pastan i, häll tillbaka pastan och rör om.
- Lägg upp den ljuvligt doftande rätten på två tallrikar, och häll över parmesanost.
Anteckning
Vad gäller Cajunkrydda använder jag den Här, det går lika bra att göra egen, om man är lagd åt det hållet.
Gott och enkelt recept